Diensten

Pistorius Elektrotechniek is een servicegeoriënteerde organisatie met vakbekwame medewerkers. Betrouwbaarheid, kwaliteit en kennis van elektrotechniek vormen onze basis. Wij hechten veel waarde aan onze vaste relaties en aan ons personeel. Pistorius Elektrotechniek staat (potentiële) klanten vlot te woord en lost storingen snel op.

 

Elektrische installatie

De kern van onze dienstverlening bestaat uit het veilig en betrouwbaar aanleggen en onderhouden van elektrische installaties. Dit doen wij op het gebied van:

 • Nieuwbouwprojecten van woningen, utiliteiten, en kleine industriële installaties
 • Verbouwing en renovatie van woningen, winkels en restaurants
 • Onderhoud aan verlichting
 • Onderhoud aan noodverlichtingsinstallaties

Domotica

Ook domotica (huisautomatisering) beslaat een groot deel van ons werk: we helpen onze klanten bij het inzetten van technologie en domotica-diensten om het wooncomfort te verhogen, om efficiënter om te gaan met energie en om de beveiliging van woning en panden te verbeteren.

Een aantal voorbeelden van domotica zijn:

 • Dimmen en schakelen van verlichting
 • Creëren van lichtscènes
 • Automatisch openen en sluiten van gordijnen, jaloezieën en rolluiken op basis van de hoeveelheid zonlicht die binnen komt
 • Installatie van bewegingssensoren
 • Interval tijdschakelaars
 • Bediening van verlichting en apparaten via een draadloze afstandbediening of een app op uw smartphone of tablet

Wij installeren en onderhouden zowel radiografische (draadloze) domotica-installaties als bekabelde installaties (bussystemen zoals EIB) voor diverse woningen en bedrijfspanden van de merken Gira, Jung, Peha, en Niko. Wij hebben ook ervaring met de installatie van componenten die gebruik maken van het enOcean-protocol en we zijn bekend met de productlijn van Digital Ström.

Verlichtingsplan

Wij maken samen met u een passend verlichtingsplan. U ontvangt advies op maat over energiebesparende maatregelen. Vaak kunnen wij met bewegingsmelders, led lichtbronnen en andere energiebesparende maatregelen ervoor zorgen dat uw energierekening een stuk lager uitvalt. Zo kunt u uw eigen bijdrage leveren aan een schoner milieu. Een win-win situatie!

Inspectie en beheer

Wij voeren inspectie uit volgens de normen NEN 1010 & NEN 3140. Het bekwame team van Pistorius Elektrotechniek is in staat om op een verantwoorde manier een inspectie uit te voeren. Het resultaat van de inspectie wordt vastgelegd  in een rapport. Denk dan ook aan:

 • Thermografische onderzoeken
 • Inspectie van installatiesystemen en armaturen t.b.v. noodverlichting*


*Bij alle inspecties aan noodverlichting wordt een logboek ingevuld. Zo’n logboek wordt in de meeste gevallen geëist door verzekeraars. Een logboek geeft aan dat elk onderdeel van  de noodverlichtingsinstallatie is gecontroleerd.

Zonnepanelen & laadpalen

De techniek staat niet stil. Pistorius Elektrotechniek blijft zich continu vernieuwen door kennis op te doen over de toepassing van nieuwe (groene) technieken zoals installatie van zonnepanelen en laadvoorzieningen voor elektrische auto’s.

Zo kunt u bij ons terecht voor advies op maat over PV panelen. Een zonnepaneel of fotovoltaïsch (PV) paneel, is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Uiteraard kunnen wij deze zonnepanelen ook leveren en monteren. Zonne-energie is de energie van de toekomst!

Ook hebben wij voor diverse klanten een laadstation geïnstalleerd waarmee ze hun (volledig of hybride) elektrische auto kunnen opladen. Naast het installeren van standaardladers kunnen wij ook op maat gemaakte behuizigen leveren zodat uw laadvoorziening onopvallend maar wel veilig en comfortabel gebruikt kan worden.

Storingen

Wanneer u een probleem heeft met een elektrische installatie of deurintercom-installatie kunnen wij de storing voor u oplossen. Wij proberen zo snel mogelijk naar u toe te komen om de storing te onderzoeken en op te lossen. In 90% van de gevallen zijn wij binnen een uur ter plaatse.

In het geval van een storing kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen via 013-5432813.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?